A VPS Tárhely bérlés lényege, hogy egy nagykapacitású szerveren, melyen akár több szoftver is kényelmesen elfér, egy szoftvernyi helyet kibérlünk.

Vállalkozóknak, és magánembereknek is szüksége lehet bizonyos esetekben tárhely bérlésre. Egy valamirevaló blog működtetése során már szükségünk van extra tárhelyre, hogy a képeinket, videóinkat fel tudjuk tölteni. Egy cég esetében, ahol több adatot kell megosztani a kollégákkal, ahol honlapot üzemeltetnek, esetleg egy nagy forgalmú webshopot, ahol a látogatóknak saját felhasználófiókja van, ott már nagyobb tárhelyre van szükség.

Az, hogy kinek mekkora hely kell, a vállalkozás, a honlapon tárolt adatok mennyiségétől függ. A VPS tárhely azoknak ajánlott, akiknek nem kell extra nagy tárhely.

A szerveren ez esetben a mi szoftverünk mellett mások szoftverei is futnak, ezek azonban nem akadályozzák egymást a működésben. Lehet akár az is, hogy az egyik szoftver áll, míg a másik újratölti magát, frissül, a harmadik pedig teljes gőzzel működik. A szerver karbantartásáért és a megfelelő energiaforrások biztosításáért mi vagyunk a felelősek, Önnek csak a szoftveréről kell gondoskodnia.