A múlt hétvégi razzia következtében öt fővárosi szórakozóhelyet zárattak be a hatóságok eddig. A razzia 13 fővárosi szórakozóhelyen folyt, elsősorban a belvárosban és a Hajógyári szigeten.

A rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóellenőrzés, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal együttes akcióját követően két szórakozóhelyet zártak be rendőrnek eladásra kínált kábítószer, fegyvernek minősülő eszköz (baseballütő) tartása, szabálytalan áram- és gázvételezés, leszűkített menekülési útvonalak, valamint bejelentés nélküli foglalkoztatás és vizezett szeszes ital miatt.

A Katasztrófavédelmi Hatóság szombat éjjel újra ellenőrizte a szórakozóhelyeket, és olyan súlyos tűzvédelmi hiányosságokkal találták szembe magukat, amelyek veszélyeztetik az ott tartózkodók biztonságos szórakozását, ezért újabb két helyet zárattak be azzal az indokkal, hogy azok nem tettek eleget az előírt kiürítési feltételeknek, nem volt meg a szükséges rendezvénytartási engedélyük, és nem határozták meg azt sem, hogy mekkora a hely maximális befogadóképessége.