Mikor céget alapítunk, az első döntések közt szerepel az, hogy milyen címet jelölünk ki székhelyként a cégünk számára. Ezt kötelező megtennünk, a jogszabályok értelmében, az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hova jelöljük ki a székhelyünket: lehet a cím ugyanis a lakcímünk, az irodánk, vagy épp az általunk választott székhelyszolgáltató címe is. Egy biztos: a választott címen meglehetősen sok adminisztratív munkát fognak ellátni, a kérdés csak az, hogy ki, és ahogy mennyibe fog ez kerülni nekünk.
Az otthonra bejelentett székhely esetében mi leszünk azok, akik a számos papírmunkát ellátjuk azaz a vállalkozásunk mellett lesz még egy-két plusz feladatunk, titkárnői munkák, melyek helyhez köznek minket, melyeket nem végezhetünk el máshol. Ide jönnek majd a levelek, itt kell őket tárolni is. A NAV bármikor beállíthat, hogy ellenőrizze azokat, a cégnyilvántartásban mindenhol a magánlakcímünk lesz megjelölve, és még egy jól látható helyen fel is kell tüntetnünk a cégtáblánkat a kapun. Ez számos kellemetlenséggel járhat.
A saját iroda bérlése pénzkiadással jár, de ha van alkalmazottunk, akkor bár őt is fizetni kell, de nem kell a papírmunkával bajlódni.
A székhelyszolgáltatás a harmadik opció: ez egyszerre olcsó és kényelmes is. Bár kell egy meglehetősen alacsony kezelési költséget fizetnünk, de nem kell a leveleket kezelni és tárolni sem. A szolgáltató minden munkát elvégez helyettünk.