2008-ban a BoConcept létrehozta a világ leghosszabb kanapéját. A The Guinness World Records illetékesei 2008.01.03 jelentették be a BoConceptet a „Világ leghosszabb kanapéjának” címvédőjeként. A vörös Diva kanapé, amelyet kifejezetten a dániai Aarhus fesztiválra terveztek, 168 láb és 8 hüvelyk hosszúságú.

A Diva kanapé extra hosszú változatát Anders Norgaard tervezte a BoConcept számára. Teljes hossza 168 láb 8 hüvelyk, azaz 1,006.61 méter, súlya 1,4 tonna. 54 lábból áll. 104 férőhellyel rendelkezik. A The Guinness World Records hivatalosan a világ leghosszabb ülőgarnitúrájaként ismerte el.

Előzőleg az Ekornes tartotta a leghosszabb kanapé világrekordját. A sikykylveni bútoripari cég 890,25 méter hosszú ülőgarnitúrát épített. A Sykkylven nevezetű svéd város számos bútorgyártója együtt dolgozott ennek az akkori világrekord elérésén. Az ülőgarnitúra a Sykkylvsbrua nevezetű, a Sykkylven város széles fjordján átívelő hídra épült. Az akkori rendezvény szervezői remélték, hogy rekordjuk annyira felette áll a többin, hogy azt soha nem fogják tudni felülmúlni. Maga Arve Ekornes az Ekornes ASA-tól a médiának azt nyilatkozta, hogy “Ez a rekord a Sunnmøre-é” A Guinness-világrekord képviselői Sykkylvenben jártak, hogy ellenőrizzék a méréseket és mindent rendben találtak. Magát az ülőgarnitúrát negyvenhét és fél perc alatt szerelték össze, és emberek ezrei jelentek meg a díszes és rangos esemény szemtanúiul. A lemezkanapét a Sykkylven fjordját keresztező hídon az arra járók még ma is megtekinthetik.