Érdekes is lehet, hogy a tavaszi vagy őszi 15 fok valahogy az embereknél egy lélektani határ. Ebben az időszakban láthatunk egyszerre téli kabátba bújt embereket, egyszerre átmeneti ballonkabátosakat, és szintén egy időben pólót viselő személyeket, akiknek talán azért a táskájukban meglapul egy pulóver. Sokszor ebben az időben a legnehezebb az öltözködés, ugyanis a reggeli órákban kifejezetten hideg van, már akinek a 10 fok hideg. De nappal van, hogy eléri a hőmérséklet a 20 fokot is, ha a Nap szépen kisüt.

Az első, amit az öltözettel kapcsolatban érdemes ilyenkor betartani, hogy inkább öltözünk rétegesen, így lejjebb tudunk vetkőzni. Hogyha a Nap sugarai annyira melegítenek, hogy már a pulóver is sok, akkor arra az esetre is legyen rajtunk egy póló.

A gyerekeknél kell odafigyelni nagyon ebben az időszakban, mert hajlamosak az iskoláskorúak, hogy megfeledkeznek magukról, és belefeledkezzenek a friss levegőn való rohangálásba, játszásba. Ilyenkor könnyedén megfáznak, vagy elkaphatnak valamit, főleg a csapadékosabb időkben. Így beszéljük meg velük, hogy egy vékony pulóver ártani nem fog, csupán csak elővigyázatosságból fontos nekik is odafigyelni magukra. A kisgyermekeknél viszont a kicsivel vastagabb ruházat nem árt, mivel még sokkal kevésbé mozognak, így gyorsabban át is fázhatnak.