teligumiA legtöbb nagy gumigyártó legalább kétévente, tehát minden második szezonra, de a legnagyobbak általában minden egyes időszak előtt piacra dobnak valamilyen új típusú, alapjaitól megújult, vagy csak szimplán továbbfejlesztett abroncsot. Ezek rendszerint lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak elődeikhez képest, ezáltal tökéletes alternatívát garantálnak egy cseréhez. Noha a japán Yokohama már a tavalyi szezonban is elérhetővé tette újdonságát, a W.Drive V905 téli gumi a Gumiabroncsakciok.hu értesülései szerint az idei szezonban is összeméri tudását a legjobbakkal, sőt mi több, az ADAC 2015-ös, tehát legfrissebb értékelései szerint ezt igencsak nagy sikerrel teszi, hiszen az egyik legjobb abroncsként tekinthetünk rá.

A Yokohama W.Drive V905 téli gumi előnyei

A Yokohama W.Drive V905 téli abroncs minden tekintetben sokkal jobb lett, mint közvetlen elődei, vagy mint legújabb pályatársai a kategóriájában, ennyivel azonban még messze nem intézhetjük el az abroncs legújabb tulajdonságait. A hivatalos gyártói adatok szerint a Yokohama törekvései mind megvalósultak a W. Drive V905 kapcsán, ezáltal képesek voltak továbbfejleszteni a gumi hó- és vízkiszorítási teljesítményét, ami mellett az új kialakítással és anyagösszetevőkkel kiváló nedves tapadást értek el, ami rendkívül fontos szempont a téli időszakban, amikor szinte folyamatosan nedvesek, nyálkásak vagy latyakosak az utak. A termék sajátossága, hogy extrém mennyiségű vizet képes elvezetni a használat közben, öntisztuló technológiájából kifolyólag pedig havas és erősen vizes útfelületeken is képes lesz megállni a helyét.

Mivel az abroncs alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, sokkal optimalizáltabb és hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást is garantál számunkra, méghozzá prémium minőségű tartósság, ezáltal kitűnő futásteljesítmény társaságában. Az abroncs nagyobb családi személyautókra és magas sebességre, illetve komoly teljesítményre képes limuzinokra egyaránt kiválóan alkalmazható, minden esetben magabiztos tapadást, ezen túl pedig kitűnő vezetési élményt is garantál számunkra.

Funkcióit tekintve az abroncs teljesen új profilt és kerületi barázdákat kapott, de a Yokohama mérnökei gondoskodtak egy teljesen új szilika vegyület kidolgozásáról is, aminek következtében az abroncs még extrémen alacsony hőmérsékletek esetében is képes a legjobb tapadást biztosítani. Ehhez az úgynevezett mikró szilícium részecskék mellett a gyártó narancsolajat alkalmazott, ez a két összetevő ugyanis még a legnagyobb mínuszok esetében is kellemesen lágyan és puhán tartja az abroncsot. Széles és egyben ferdén kialakított barázdái nem csak rendhagyónak tekinthetők a piacon, hanem a változó szöget biztosító oldalsó barázda a sebességtől függően páratlan tapadást és vezetési élményt garantál.

Siker az ADAC 2015-ös tesztjén

A Yokohama W.Drive V905 kiváló teljesítményét mi sem bizonyítja jobban más, minthogy az ADAC 2015-ös téli gumi tesztjén kimagasló teljesítményt sikerült elérnie, ezáltal a Continental WinterContact TS850 mellett egyedül a japán abroncs volt képes arra, hogy megkaparinthassa a „nagyon jó” jelzőt a német autóklubtól, akik szinte minden tekintetben ezzel a jelzővel illették a terméket. Egyedül a komfortérzet tekintetében találtak kivetnivalókat a teszteken a szakemberek, ugyanakkor mind a nedves, mind a száraz tapadás, valamint még az üzemanyag-takarékosság terén is a második legjobbnak kiáltották ki az idei szezonban.