A tárgyalót bérlés egyre népszerűbb a kisebb illetve nagyobb cégek körében is, mivel egyre több cég folytatja az interneten tevékenységét, mivel ezzel pénzt és időt takarítanak meg: mivel így csak a legfontosabb alkalmazottakat kell fizetniük és megspórolhatják a raktár, az iroda költségeit, valamint időt spórolhatnak a székhelyszolgáltatások igénybevételével is.
Iroda hiányában azonban felmerülhet a probléma, hogy egy esetleges üzleti tárgyalás, céges találkozó alkalmával nincs hova menniük, mivel nincs saját tárgyalótermük. A tárgyalóterem nem tartozik a törvény által előírt céges kötelezettségek közé, mint a székhelyszolgáltató, de egyértelmű, hogy többször-kevesebbszer szükség lenne rá. Az ilyen alkalmakkor nyújtanak segítséget a tárgyaló bérlésre specializálódott cégek, melyek minden technikai igényt kielégítő módon biztosítják az ügyfeleik számára a megfelelő tárgyalótermeket.
A tárgyaló bérlés megoldást biztosít az online nem lebonyolítható céges ügyek lebonyolítására, érdemes tájékozódni a lehetőségekről, mivel a termeket egy héttel korábban kell lefoglalni.