Mindannyiunkban felvetnek kételyeket és kérdéseket az ismeretlen helyzetek. Felüthetjük a Google-t megoldások után kutatva, vagy megkérdezhetünk embereket, hogy mi a véleményük egy adott szituáció kapcsán, de ezzel csak a megérzéseinket támasztjuk alá.

Költöztetés és költözés

Amikor valaki egy új helyre költözik, akkor minden bizonytalan: teljesen új helyek, új emberek, új munkakörnyezet, új lakhely és új barátnő. Miután elköltöztél nincsenek melletted a régi ismerősök, akik olvasnak a gondolataidban, és akik hasznos tanácsokkal tudnának ellátni a gondolataiddal kapcsolatban. Miután elköltöztél csak saját magadra számíthatsz, és a megérzéseidre.

A költöztetésnek ezt az aspektusát kihasználva nemrégiben született egy új terápiás módszer, aminek a lényege, hogy a gyanútlan alanyra egy nemzetközi költöztető brigád vár kora reggel ébredés után, és minden ruháját összepakolva egyik napról a másikra egy teljesen új országba költöztetik. A módszer lényege, hogy önllóságra nevele, és összhangba hozza a megérzéseket a cselekvéssel. Az idegen országban az alanyok csak magukra számíthatnak.