A Manchester United talán az egyik leghíresebb angol fociklub, világszerte nagyon sok rajongóval. Nincs ez másként Magyarországon sem, ahol sok tízezer rajongóval rendelkeznek, s az egyik legismertebb külföldi csapatként tartják számon.

A Manchester Unitedet 1878-ban alapították meg, Newton Health L&YR FC néven, a csapat jól ismert színei a vörös, a fehér és a fekete. A becenevüket is a mezük színéről kapták, így lettek ők a The Red Devils, azaz a Vörös Ördögök.

A klub sok éves története alatt nagyon sok híres játékos játszott a csapatszínekben, köztük sokan a MU keretében lettek híresek. Ha Manchester United, akkor ma mindenkinek Cristiano Ronaldo, vagy David Beckham jut eszébe, de olyan nagy neveket sem szabad elfelejtenünk, mint Arthur Albiston, Fabien Barthez, Andy Cole, Roy Keane, Wayne Rooney, Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, Gary Neville, Ruud van Nistelrooy, Bill Foulkes, Phil Neville, Juan Sebastian Veron, Mark Hughes, Karel Poborsky vagy Ryan Giggs.

A csapat legeredményesebb 10 játékosai is a fentiek közül kerültek ki, köztük a legjobb, Bobby Charlton, aki 1956 és 1973 között 758 meccset játszott le a klub színeiben, 249 gólt lőve.

A második legeredeményesebb MU játékos Denis Law volt, aki 1962-től 11 éven át kergette a labdát a vörös-fehér színekben. Ő a 404 meccs alatt 237 gólt lőtt, alig lemaradva Charlton mögött.

A harmadik legtöbb gólt lövő focista pedig Jack Rowley lett, ő 1937 és 1955 között futbalozott a ManU színeiben, 212 eredményt érve el a 424 meccse alatt.

A legtöbbször pályára lépő Manchester United játékosok Ryan Giggs (904 meccs), Bobby Charlton (758 meccs) és Bill Foulkes (688 meccs) voltak.

Manchester United szuvenírek

A rajongók számára jó hír, hogy a klub által hivatalosan jóváhagyott és ellenőrzött rajongói kiegészítők már Magyarországon is elérhetőek. A Manchester United póló, melegítő a jól ismert vörös színben olyan alap dolgok, mellyel minden Machester-imádónak rendelkeznie kell.

Természetesen a vörös-fehér sál sem maradhat ki, nem beszélve az olyan további kiegészítőkről, mint a bögrék, kulcstartók, ékszerek, mindenféle hátizsákok és tornazsákok.

A klub sokat tesz azért, hogy a hivatalos ruházati termékeket kívül focihoz köthető termékekkel is ellássa rajongóit. A Manchester United focilabda a klub logójával csupán pár ezer forintért elérhető, s ezzel a labdával teljesen más meccseket játszhatunk, mint korábban.

Meglepő módon a franchise olyan dolgokra is kiterjed, mint a tanszerek, vagy irodaszerek. Köztük a legkeresettebbek a naptárok, matricák és matrica szettek, tollak és vonalzók. De a hétköznapi életben is kifejezhetjük a Vörös Ördögök iránti rajongásunk, hiszen elérhető vörös-fehér kitűző, vagy pénztárca is.

Akármelyik szuvenírt is választjuk, ha megbízható forrásból vásárolunk, biztosak lehetünk abban, hogy az általunk választott ajándék sokáig boldoggá tesz minket. Legyen az póló, pulcsi, kulcstartó, vagy hátizsák, a vörös-fehér rajongói kellékek olyan dolgok, melyek nem csak egy focidrukker szívét dobogtatja meg, de mindenki körében nagy tetszést fog aratni!