Ha nyomon követtük az utóbbi évek kerti bútor divatját, akkor láthattuk, hogy kb. 10 évvel ezelőtt még a műanyag kerti garnitúra számított menőnek. Aztán picit később megjelent a teakfa, majd a speciális bevonatú, nem rozsdásodó kültéri fémbútor. Nemrégiben pedig a rozsdamentes acélvázú és a szintetikus fonatból készült műrattan kerti bútorok lettek népszerűek. Láthatjuk, hogy néhány év alatt is számos új anyag és megoldás tűnt fel. De miért a rattan kerti bútor lett a legnépszerűbb?

A rattan bútor rendkívül tartós, akár tíz évig is szolgálhatja kényelmünket. További előnye, hogy nagyon könnyű, ezért, ha át akarjuk rendezni a teraszt, vagy csak télre elpakoljuk fedett helyre, akkor sem kell félnünk a cipekedéstől. A rattan kerti bútor mellett szól, hogy több funkciós: kültéri és beltéri használatra is alkalmas. Nem csak a terasznak, de a nappalinak is ékes darabja lehet. Ha teraszon vagy a kertben használjuk, akkor a hosszabb élettartam érdekében érdemes letakarni.

A rattanból készült bútorok nagy népszerűségnek örvendenek egyszerűségük és természetességük miatt. Bármilyen környezetbe illenek, és díszpárnákkal, színes huzatokkal hangulatunk és a kert stílusa szerint variálhatók.