A Special Construct Építőipari Kft. egy olyan vállalkozás, mely szerkezetmegerősítéssel, azon belül is lövellt betonnal történő szerkezetmegerősítéssel foglalkozik. 

A lövellt beton technológia lényege, hogy egy egy fúvókával végződő csőbe nyomjuk nagynyomású levegő segítségével a betonmasszát, melyet amerikai minta alapján vízzel és különféle adalékanyagokkal (munkától függően kötésgyorsítókkal vagy kötésgátlókkal) vegyítve keresztüllövelljük a csövön. a cső és a fúvóka segítségével egyszerűen felvihetjük a cementet vékony, de rendkívül szilárd rétegben a falra, úgy hogy az meglehetősen gyorsan megkössön. A módszer lényege, hogy akár függőlegesen vagy vízszintesen is használható, sőt, még a fejünk fölött is betonozhatunk így, azaz egyszerűen korrigálhatjuk hidak, felüljárók, alagutak meghibásodását, gyöngülését.

A lövellt beton réteg strapabíró, időtálló és rendkívül masszív. Bár elsősorban szerkezetmegerősítésre használják, de felhúzhatóak vele teljesen új falfelületek is. Nem csak közterületeken, hanem magánépületek építésekor is jó hasznát lehet venni, például pincék és medencék kiépítésekor.